Nainen nukahtelee 15 kertaa päivässä – narkolepsia oli pilata elämän

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Brittiläinen Belle Hutt on 23-vuotias kuntovalmentajana työskentelevä vaaleaverikkö. Nainen kärsii narkolepsia-aivosairaudesta, mikä määrittelee kaikkea hänen tekemistään ja olemistaan. Belle Hutt saattaa nukahtaa jopa 15 kertaa päivässä.

Väsymyksen ja nukahtelun lisäksi nainen kokee hallusinaatioita. Belle Huttin onneksi hänen poikaystävänsä, hollantilainen Maikel Breukelman tukee neitokaista täysillä sairaudessa. Belle on jopa muuttanut miehen luokse Amsterdamiin. He ovat seurustelleet kolme vuotta.

Nykyisin kuntovalmentajana työskentelevä Belle Hutt paljastaa, että aiemmat parisuhteet eivät ole kestäneet nukahtelusairauden vuoksi. Hän joutui lopettamaan jopa opiskelunsa sairauden takia. Belle Hutt on kuitenkin huomannut, että liikunta vähentää narkolepsian oireita, joten hänelle oli luonnollista hakeutua kuntovalmentajan ammattiin.