Yöllinen lastenlaulu kauhistutti asukkaita – kummitusjahti päättyi odottamattomasti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yön pimeydessä kantautuva vaimea lastenlaulu saisi monet epäilemään joko kummituksia tai oman päänupin sekoamista. Iso-Britanniassa oudolle musiikille löytyi looginen mutta samalla erikoinen selitys.

Ipswichissä oli jo kuukausien aikaa ihmetelty yöaikaan kuuluvaa lastenlaulua It’s Raining, It’s Pouring. Eräs nimettömänä pysyttelevä nainen kertoo pelänneensä musiikkia ja heränneensä siihen useita kertoja öisin.

Paikallisen kaupunginvaltuuston saatua lukuisia ilmoituksia asiasta päättivät viranomaiset lopulta tutkia musiikin alkuperää. Jäljet johtivat paikalliselle teollisuusalueelle.

Luvattomien vieraiden karkoittamiseen tarkoitettu musiikki soi liikkeentunnistimen aktivoimissa kaiuttimissa. Alueella ei kuitenkaan ollut liikkunut asiattomia henkilöitä. Sen sijaan liikkeentunnistimen aktivoi pieni hämähäkki, joka kiipeili valvontakameran linssin päällä öisin.

– Hämähäkki laukaisi hälyttimen kiivetessään turvakameran päällä. Pahoittelemme kaikilta joita ääni haittasi. Sen tarkoituksena ei ollut häiritä paikallisia asukkaita, kiinteistön omistaja kuvaili BBC:n mukaan.