Rakkaus ensisilmäyksellä on totta – kauneus aiheuttaa mielihyvää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhan sanonnan mukaan ihminen voi ihastua ja rakastua toiseen tulisesti heti kun hän näkee ihastuksensa kohteen ensimmäistä kertaa. Tällaista tunnetta sanotaan rakkaudeksi ensisilmäyksellä. Aiempien tutkimusten mukaan on huomattu, että rakkautta ensisilmäyksellä on olemassa, koska moni on kertonut kokevansa sen.

Nyt Daily Mail -sivusto kertoo uudesta New Yorkissa tehdystä tutkimuksesta, jossa tutkittiin mitä aivoissa todella tapahtuu kun ihminen näkee jotakin, johon kokee rakastuvansa välittömästi.

Tutkijat saivat huomata, että rakkaus ensisilmäyksellä todella pitää paikkansa, koska kauneuden näkeminen aiheutti suuren reaktion ihmisten aivoissa.

Tutkijat huomasivat tutkimuksensa avulla, että ihminen päättää jo sekunnin sisällä onko hänen näkemänsä asia tai ihminen kaunis vai ei. Kauneuden näkemisen huomattiin vaikuttavan suoraan ihmisten aivojen mielihyväkeskukseen vapauttaen välittömästi suuren mielihyvän tunteen. Tämä tunne voi saada kokijan heti ihastumaan ja jopa rakastumaan näkemäänsä ihmiseen.