Vinkit kiireisille äideille: Näin pidät parempaa huolta itsestäsi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työssäkäyvien tai suurperheiden äitien elämä voi olla hektistä hullunmyllyä ja tasapainottelua työnteon, kodinhoidon ja lasten kasvattamisen välimaastossa. Silti jokaisella naisella – myös äideillä – tulisi olla tarpeeksi aikaa omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Kiireistä arkea elävät äidit eivät välttämättä halua kuulla opastuksia siitä, kuinka heidän tulisi muistaa aamumeditointi, säännöllinen chakrojen tasapainottaminen ja kauneushoitolassa vieraileminen, kun heillä on hädin tuskin aikaa vaihtaa puhtaita lakanoita omaan sänkyyn. Silti muutaman vinkin avulla voi parantaa hyvinvointia nopeasti ja tehokkaasti.

Jos äidillä on vaihtoehtoina siivoaminen tai nukkuminen, kannattaa aina käyttää ylimääräinen aika lepäämiseen. Varaston järjesteleminen ei ole tärkeyslistan kärkipäässä hyvinvoinnista puhuttaessa. Vaikka nykyisin on kuinka muodikasta tahansa karsia kotia kaikesta ylimääräisestä roinasta, ei se saa verottaa unta tai lepoa. Nukkumiseen kannattaa panostaa. Yksi tehokas keino on tehdä itselleen samanlaiset säännöt ruutuajasta kuin lapsille: Ei puhelinta ennen nukkumaanmenoa tai ruokapöydässä ollessa.

Mikäli kokee ahdistuvansa sosiaalisesta mediasta ja sen sisällöstä, kannattaa kännykän käyttöä rajoittaa entisestään. Äidit tarvitsevat toisinaan vapaa-aikaa, joten heidän kannattaa palkata lapsenvahti edes yhdeksi illaksi kuukaudessa. Kaikenkaikkiaan kalenteri on järkevää pitää mahdollisimman tyhjänä turhista menoista.

Kiireiset äidit voivat helposti pitää huolta kauneudesta, terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimalla hygieniasta. Äitien ei kannata syödä lastensa lautaselta tai unohtaa käsienpesua. He voivat tehdä hemmotteluhoitoja kotona, listata kiitollisuuden aiheita tai kylpeä kynttilän valossa. Yleensä pienet ja yksinkertaiset asiat tuovat eniten nautintoa arkeen.