Laihduttaja, vältä näitä hedelmiä – ovat sokeripommeja

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hedelmät ovat pääsääntöisesti terveellisiä, mutta osa niistä sisältää runsaasti sokeria. Etenkin laihduttajien kannattaa harkita tarkkaan, missä muodossa ja minkälaisia hedelmiä ruokavaliossaan nauttii. Opastusta antaa ravintoterapeutti Eliza Savage.

Hedelmiä tulee nauttia kerralla kämmenen kokoinen annos. Tämä tarkoittaa yhtä omenaa, persikkaa tai vaikkapa kourallista viinirypäleitä tai kirsikoita. Jos yrittää vähentää sokerin käyttöä laihduttamisen yhteydessä, kannattaa suosia vähän sokeria sisältäviä marjoja, kuten vadelmia ja mustikoita tai happamia omenoita.

Popugarin julkaisemalle kieltolistalle sen sijaan nousevat sokeriliemessä olevat tölkkihedelmät, kuivatetut hedelmät ja marjat sekä kaikki hedelmistä valmistetut smoothiet ja mehut. Myös banaanit, ananakset, mangot, viinirypäleet ja yllättäen jopa vesimeloni sisältävät runsaasti hedelmäsokeria. Näitä saa syödä, mutta maltillisia annoksia.