Pettymykset kuuluvat elämään – poistu rohkeasti mukavuusalueeltasi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Mukavuusalueelta poistuminen voi tuottaa ahdistavia ja stressaavia tuntemuksia, mutta toisinaan on pakko kohdata myös epämiellyttäviä kokemuksia elämässä. Sama pätee ikäviin tunteisiin, jotka on kohdattava, sillä niiden kieltämisestä voi tulla pitkällä aikavälillä vain enemmän haittaa elämään.

Pelko saattaa määritellä liikaa elämää, jolloin ei uskalla ottaa uutta askelta elämässä tai kohdata omia tunteitaan rehellisesti. teeskentely voi tuhota persoonallisuuden ja mielenterveyden. Tosiasiat on kohdattava. Pettymykset ovat osa elämää.

Nykyajan kasvatustyyli saattaa muokata tulevaisuuden aikuisista liian mukavuudenhaluisia. Todellisuudessa jokaien ihmisen tulisi oppia myös epämukavien asioiden kohtaaminen. Ongelmat on tehty ratkaistavaksi, ei välteltäväksi.

On väärin syytellä aina muita tai sysätä omia ongelmia muiden vastuulle. Jossittelu kannattaa jättää sikseen ja ottaa härkää sarvista, jokainen on oman onnensa seppä. Unohda tekosyyt ja mene tulta päin. Oikealla asenteella voi selvitä ongelmista voittajana ja elämän oppitunti estää tekemästä samoja virheitä uudelleen.