Teini ajelehti merellä 49 päivän ajan – selvisi suodattamalla merivettä vaatteidensa kautta

Ohhoh! · Tim Isokivi

19-vuotias Aldi Novel Adilang on selviytynut hurjasta koettelemuksesta ajelehdittuaan avomerellä yksin yli puolentoista kuukauden ajan. Hänet pelastettiin lopulta panamalaisen laivan miehistön toimesta.

Indonesian Sulawesissa asuva Aldi työskenteli lampunpitäjänä rompongissa, paikallisessa kalastukseen käytettävässä kelluvassa mökissä. Heinäkuussa ankkuriin kiinnitetty köysi katkesi kovan tuulen vaikutuksesta. Sen seurauksena vene lähti ajelehtimaan merelle.

Rompongissa oli tarvikkeita vain noin viikon ajaksi. Niinpä Aldin täytyi hankkia ruokansa kalastamalla ja vetensä suodattamalla merivettä vaatteidensa kautta. Nuorukainen laittoi veneen lampun päälle aina nähdessään laivan ajamassa ohitseen.

Lopulta panamalaisen aluksen miehistö huomasi Aldin veneen miltei 2 000 kilometrin päässä paikasta, jossa ankkuri oli irronnut. Teini ehti ajelehtia merellä yhteensä 49 vuorokauden ajan. Hän pääsi palaamaan Indonesiaan Japanin kautta 8. syyskuuta.

 

KJRI OSAKA BANTU KEPULANGAN ALDI YANG HANYUT DI PERAIRAN GUAMSdr. Aldi Novel Adilang (19 thn), penjaga lampu di…

Publiée par Indonesian Consulate General Osaka – 在大阪インドネシア共和国総領事館 sur Jeudi 13 septembre 2018