Näin panostat vuokra-asunnon lookkiin – kiinnitä huomiota viiteen asiaan

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sisustussuunnittelijat ovat vinkanneet viisi parasta keinoa panostaa vuokra-asunnon ilmeeseen. Koska suuret remontit ovat yleensä vuokralaiselta kiellettyjä, kannattaa hänen luoda viihtyisyyttä oikeanlaisilla sisustusratkaisuilla.

PureWow listaa ensimmäisenä valaisimien tarpeen. Kannattaa etenkin kiinnittää huomiota seinälle ja kattoon ripustettaviin valaisimiin, jotka ovat näyttäviä ja kiinnittävät katseen.

Kodin sisustustekstiilit muuttavat asunnon ilmettä vuodenaikojen mukaan. Verhot ovat edullisia, mutta huoneen kruunaavia elementtejä.

Seinille voi panna taiteen lisäksi siirtokuvia tai seinätarroja. Kannattaa mielummin valita yksi suurempi kokonaisuus kuin läntätä pieniä ja toisistaan irrallaan olevia kuvia tai tekstejä sikin sokin.

Kannattaa myös kysyä vuokranantajalta, antaako hän luvan esimerkiksi tehosteseinien tapetoimiseen tai maalaamiseen. Laadukkaat huonekalut kestävät vuosikymmenten ajan, joten niihin satsaaminen kannattaa. Jos asuntoa ei voi remontoida, voi siellä ainakin nauttia tyylikkäästä kokonaisuudesta.