Kalifornia kielsi eläinkokeilla testatun kosmetiikan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eläinkokeet ovat olleet jo vuosikymmeniä vastatuulessa, kun ihmiset ovat ymmärtäneet miten paljon tuskaa eläimille niissä aiheutetaan. Usein myös perusteetta. Nyt Yhdysvaltojen Kaliforniassa on otettu merkittävä askel, kun osavaltio on kieltänyt eläinkokeilla testatun kosmetiikan myynnin.

Kalifornian kuvernööri Jerry Brown on allekirjoittanut lain, jonka on tarkoitus lopettaa eläikokeilla testatun kosmetiikan myynti osavaltion alueella. Kyseessä on niin sanottu The California Cruelty-Free Cosmetics Act, joka kieltää myynnin lisäksi myös maahantuonnin ja tukkukaupan.

Lain on määrä astua voimaan 1. tammikuuta 2020. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kosmetiikkaa myyvät, kehittävät ja valmistavat yhtiöt voivat jatkaa eläinkokeita vielä ensi vuoden ajan. Sen jälkeen eläinkokeita ei saa jatkaa, jos yhtiöt haluavat myydä kyseisiä tuotteita Kaliforniassa.