Hyvää kansainvälistä kahvipäivää – kahvi pidentää elinikää!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat tunnetusti maailman innokkainta kahvikansaa, sillä meillä kahvia kulutetaan eniten henkilöä kohden koko maailmassa. Tänään onkin siksi juhlapäivä valtaosalle suomalaisia, sillä 1. lokakuuta juhlitaan kansainvälistä kahvipäivää.

Vuoden 2018 International Coffee Day on omistettu kahvialalla työskenteleville naisille, sillä heillä on merkittävä rooli kahvin parissa koko tuotantoketjussa aina siementen istuttamisesta paahtamiseen, kahviloissa työskentelemiseen ja tietenkin kahvista nauttimiseen.

Nykyisin kansainvälistä kahvipäivää juhlitaan ympäri maailmaa, ja viime vuonna sen tilaisuuksia järjestettiin 45 eri maassa.

Uutisoimme taannoin JAMA Internal Medicine Journalin raportoimasta tutkimuksesta, jonka mukaan kahvin todistettu pidentävän ihmisten elinikää. 1-8 kuppia päivittäin kahvia juovat ihmiset kuolevat ennenaikaisesti 12 prosenttia muita vähemmän. Syy löytyy kahvin sisältämistä kemikaaleista, kuten antioksidanteista, jotka suojelevat soluja. Kymmenen vuotta kestäneeseen tutkimukseen osallistui puoli miljoonaa ihmistä.

Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen mukaan suomalaiset kuluttavat nykyisin lähes 10 kiloa kahvia henkeä kohden, mikä on eniten koko maailmassa. Muualla maailmassa suositaan tummapaahtoisia kahveja, mutta Suomessa suosituinta on vaaleapaahtoinen. Tummaa paahtoa on vain alle viidennes myydystä kahvista. Raakakahvia tuodaan Suomeen nykyisin yli 70 miljoonaa kiloa.