Fazer selvitti suomalaisten kouluruokasuosikit – tässä 10 herkullisinta!

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa kouluruoka on melko hyvätasoista, terveellistä ja oppilaille ilmaista. Maksuton kouluruoka onkin täyttänyt tänä vuonna 70 vuotta, minkä kunniaksi kouluruoasta on tehty oppilaille suuri kysely, jossa haluttiin selvittää lasten suosituimmat kouluruoat.

Fazer suoritti Kaikkien aikojen kouluruokakysely -nimisen kyselyn 2.899 oppilaalla ympäri Suomea.

Oppilaille annettiin kuusi valmista vastausvaihtoehtoa, joiden tiedetään olevan nykylasten suosiossa. Kuuden valmiin vaihtoehdon lisäksi vastaajat saivat ilmoittaa tyhjään kenttään myös oman suosikkinsa, jota ei löytynyt listalta.

Parhaat kouluruoat vuonna 2018 oppilaiden mukaan ovat:

1. Lihapullat ja perunamuusi2. Makaronilaatikko3. Pinaattiletut4. Kalapuikot5. Broiler-currykastike ja riisi6. Kasvispihvit7. Kanaviillokki8. Puurot9. Keitot10. Pastaruoat