Jouluun enää muutama kuukausi – varaudu kerrankin ajoissa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuulutko siihen ihmistyyppiin, joka käy joululahjaostoksilla aatonaattona ja hankkii pukinkonttiin turhanpäiväistä krääsää vain säkkiä täyttääkseen? Väännetäänkö teidän perheessä joululaatikoita vielä aattonakin hiki hatussa? Onko tili miinuksella Loppiasena?

Aloita joulun valmisteleminen nyt. Ensimmäiseksi on hyvä määritellä joulubudjetti, johon tulee laskea kaikki juhlapyhään ja sen viettämiseen liittyvä. Rahasumma voi järkyttää, mutta siihen ehtii vielä varautua. Muistithan laskea budjettiin myös postimerkit?

Joulukortteja kannattaa nimittäin askarrella jo nyt iltojen iloksi. On ainakin hyvä olla olemassa lista, kenelle tänä vuonna haluaa lähettää kortin. Rengasrikossa auttanut ystävä ansaitsee konjakkipullon ja asuntolainan myöntänyt pankkitäti oman korttinsa.

Joulunaika on täynnä erilaisia tapahtumia, joten ne kannattaa merkata kalenteriin. Mikäli haluaa tavata pyhinä ystäviä ja sukulaisia, on illanistujaisista ja kahvitteluista hyvä sopia etukäteen. Ihmisillä tuppaa olemaan kalenterissa merkintöjä jo ensi vuodelle saakka.

Joulupipareita voi leipoa varastoon ja torttuja voi valmistaa uunia vaille valmiiksi pakastimeen. Pakastimeen voi myös tehdä laatikoita puolivalmiiksi, jolloin ne paistetaan aattona uunissa loppuun. Kotia voi puolestaan järjestellä joka viikko sen sijaan, että siivoaisi taukoamatta kolme päivää ennen juhlaa.