Kimi Räikköseltä jymy-yllätys! Julkaisi haiku-runokirjan

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka Kimi Räikkönen tunnetaan parhaiten Formula 1 -kuljettajana, sykkii hänen sisällään selkeästi runoilijan sydän. Urheilija on yllättänyt toden teolla julkaisemalla haiku-runoja sisältävän kirjan.

Runokirjaa jaettiin toimittajille Suzukassa järjestetysttä tilaisuudessa, jossa paljastettiin Räikkösen F1-auton uudet värit. Kirjan sisältämät runot lähtivät nopeasti leviämään viraalina Twitterissä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-sanomat.

– Shakespeare, Runeberg, Räikkönen, kirjaa esiteltiin tähden virallisella Instagram-tilillä.

Haiku on alkujaan japanilainen runoperinne. Haiku-runot koostuvat kolmesta säkeestä ja yhteensä 17 tavusta. Siinä missä perinteiset haikut käsittelevät usein luontoa, pyörivät Räikkösen runot esimerkiksi moottoriurheilun ja suomalaisuuden teemojen ympärillä.

 

View this post on Instagram

Shakespeare, Runeberg, Räikkönen. Photo: @calloalbanese

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on