Kirkossa voi nyt maksaa kolehdin lähimaksuna – törkeää vai kätevää?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian Sydneyssä sijaitseva kirkko on kohahduttanut uudistamalla kolehtien keräämisen kertaheitolla. St. Maryn katedraali hyväksyy nykyään rahalahjoitukset käteisen lisäksi myös korttirahan muodossa.

Kirkon kolehtihaaveihin on asennettu lähimaksupäätteet. Taskurahan puuttuminen ei siis enää ole pätevä syy jättäämaksamatta kolehtia, sillä sen voi suorittaa myös pankki- tai luottokorttia vilauttamalla.

Uudet kolehtihaavit ovat herättäneet kohua sosiaalisessa mediassa. Lähimaksun mahdollistamista enemmän kritiikkiä on tosin herättänyt se, että kortilla maksaessa lahjoitettava minimisumma on 10 australian dollaria, eli yli kuusi euroa.

Keskustelun mentyä liian kiivaasti lähimaksuhaaveja koskeva tilapäivitys poistettiin St. Maryn katedraalin Facebook-sivulta. Kirkko kiitti sittemmin niitä seuraajia, jotka kirjoittivat sivulle järkeviksi ja selviksi kuvailtuja kommentteja.

 

Thanks to the people who took the time to make rational and coherent comments on our recent post about the new collection plates.

Publiée par St Mary's Cathedral, Sydney sur Dimanche 23 septembre 2018