Vuohet janosivat ihmisten virtsaa – jouduttiin lennättämään pois luonnonpuistosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ihmisten virtsasta ja hiestä riippuvaisiksi tulleet vuohet ovat muodostuneet ongelmaksi yhdysvaltalaisessa luonnonpuistossa. Eläimiä on jouduttu lennättämään pois alueelta aggressiivsen käytöksen vuoksi.

Washingtonin osavaltion Olympia Nationalin luonnonpuistossa eläviä lumivuohia kiinnostavat ihmisten eritteissä niistä löytyvät suolat. Eläimistä on aiheutunut häiriötä puiston vieraille niiden etsiessä ihmisten virtsaa vaellusreiteiltä ja etsiessä repuista hikisiä vaatteita.

Retkeilijöitä on neuvottu välttämään vaellusreittien varrelle virtsaamista. Viranomaiset ovat sittemmin ottaneet käyttöönsä järeämmät toimenpiteet ongelman lakkauttamiseksi.

Vuohia on alettu lennättämään pois luonnonpuistosta Pohjois-Kaskadien metsiin. Motherboard-sivuston mukaan suunnitelmissa on, että yhteensä 375 vuohta tullaan poistamaan alueelta tällä tavoin. Kantoja tullaan harventamaan myös metsästämällä.