Kävelevä kala löytyi merenpohjasta – konnakrotti on erikoinen näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Konnakrotteihin kuuluva chaunax pictus on 200–980 metrin syvyydessä elävä laji. Sen englanninkielinen nimitys on pink frogmouth, eli vapaasti suomennettuna pinkki sammakkosuu. Lajin edustajia tavataan harvoin sen haasteellisen elinympäristön vuoksi.

Syvämeren pohjassa elävä konnakrotti osaa kävellä pieniä jalkoja muistuttavilla evillään. Tech Insider on taannoin julkaissut videon lajin tepastelusta Puerto Ricon rannikkovesien syvyyksissä. Video on Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtameritutkimusorganisaation (NOAA) kuvaama.

Videon on kuvannut NOAA:n tutkimuslaiva Okeanos Explorerin kalusto. NOAA:n mukaan maailman meristä on tutkittu vain viisi prosenttia. Toisin sanoen konnakrotin kävelyvideo on vasta alkusoittoa sille, mitä kaikkea merten syvyyksistä voi löytyä.