Mitä haluat parisuhteelta? Kumppani voi olla myös enemmän kuin pelkkä rakastaja

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pitkäaikaisia pariskuntia yhdistää usein yksi asia: He ovat myös toistensa parhaita kavereita. Nykypäivänä voi olla helppoa löytää yhden illan juttuja tai kumppaneita, joiden kanssa on miellyttävää harrastaa seksiä. Osa haluaa fyysisen yhteyden lisäksi myös henkistä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Kumppanuudessa on useita eri tasoja. On pariskuntia, jotka toimivat äärimmäisen hyvin yhdessä ja he jakavat samanlaiset harrastukset sekä mielenkiinnonkohteet. Sitten on pareja, joiden seksielämä on suurin kannatteleva voima. Toiset puolestaan kokevat kumppaninsa olevan heidän toinen puoliskonsa henkisellä tasolla. Sitten on ihmisiä, jotka haluavat nämä kaikki.

Ei ole olemassa täydellistä kumppania, mutta on varmasti olemassa paras mahdollinen. Jokainen voi määritellä itselleen tärkeimmät ominaisuudet toisessa ihmisessä. Parhaan kaverin kanssa on helpointa olla oma itsensä. Hänen kanssaan voi jakaa kaiken. Miksi ei haluaisi samoja ominaisuuksia myös elämänkumppaniltaan?

Seksiä voi harrastaa monenlaisten ihmisten kanssa. Parasta se on kuitenkin silloin, kun tuntee myös sielunkumppanuutta toista ihmistä kohtaan. Hänen kanssaan voi itkeä ja nauraa avoimesti. Hän on rehellinen ja kannustava. Tuki ja turva. Hänen kanssaan voi matkustaa maailman ääriin tai nauttia tunnelmallisesta illasta kotisohvalla.

Parhaan kaverin kanssa jutellaan aamuyöhön saakka. Hänen ongelmiaan voidaan ratkoa yhtälailla kuin hän auttaa selvittämään sinun elämäntilannettasi. Hänet on helppo ottaa osaksi koko elämää, ystäviä ja sukulaisia. Hän voi olla sinun.