Tunnista petollinen ystävä – viisi merkkiä paljastavat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Aikuisiällä ystäväpiiri tiivistyy. Toisinaan elämä on opettanut, että kaikki ihmiset eivät ole luottamuksen arvoisia. Tällöin voi olla vaikeaa muodostaa uusia ja kestäviä ystävyyssuhteita.

Ystävyyteen liittyvät pettymykset voivat satuttaa yhtä paljon kuin rakkaussuhteen kariutuminen. Jotta feikkikaverin voisi oppia tunnistamaan tarpeeksi ajoissa, kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan arveluttavaan käyttäytymismalliin. Ensinnäkin liikaa ystävyyttä yrittävät ihmiset ovat usein epäilyttäviä. Onko heillä jokin ketunhäntä kainalossa vai miksi he mielistelevät?

Petolliset kaverit saattavat hakea huomiota tuomalla itseään tarpeettoman paljon esiin. Lisäksi tällaiset henkilöt voivat olla olevinaan ja pätevät kaikessa. He ovat besserwissereiden aatelia. Aitojen ihmisten tarvitsee harvoin pitää kovaa ääntä itsestään.

Yksi varma merkki petollisuudesta on se, että henkilö juoruilee ja puhuu pahaa muista. Miksi ei hän tekisi samaa myös sinun kohdalla? Vaikka juoruilemisen on kerrottu lähentävän ystävyksiä, osoittaa toisen asioiden tarpeeton vatvominen köyhää sielunelämää. Jos henkilö imee enemmän energiaa kuin antaa, ei hän ole ystävyyden arvoinen.

Lähde: Higher Perspectives