Lääkäri paljasti: Näin usein pitäisi käydä suihkussa!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset jakautuvat yleensä aikalailla kahtia sen suhteen miten usein he haluavat käydä suihkussa. Osa ihmisistä käy suihkussa rutiininomaisesti joka aamu kun taas osa voi rajoittaa peseytymisen vain pariinkin kertaan viikossa.

Ihotautilääkäri Dendy Engelman kertoi Women’s Health -sivustolle, että hyvänä nyrkkisääntönä peseytymisessä voidaan pitää sitä, että ihminen kävisi suihkussa noin joka toinen tai kolmas päivä. Tämän harvemmin peseytyminen alkaa kerryttämään ihoon bakteereja, jotka voivat aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia ja tulehduksia.

Joka toinen tai kolmas päivä tulisi pestä myös hiukset. Vaikka hiukset eivät olisikaan nopeasti rasvoittuvaa sorttia, päänahka alkaa likaantumaan aivan kuten muukin vartalon iho, minkä vuoksi se kaipaa pesua. Omien hiusten mukaan voi toki päättää peseekö hiukset joka kerta shampoolla vai käyttääkö joka toinen kerta pesuun vain esimerkiksi hellävaraisemmin puhdistavaa hoitoainetta.

Poikkeuksena peseytymissäännössä on ihotautilääkärin mukaan kuitenkin se miten usein ihminen harrastaa liikuntaa ja missä hän asuu. Hikoilun jälkeen tulisi aina peseytyä, minkä lisäksi hyvin kosteassa ilmastossa asuvien tulee peseytyä useammin kuin kuivassa ja viileässä ilmastossa asuvien.