Osaatko pilkkoa sipulin oikein? Näin yksinkertaista se on

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ruoanlaitto alkaa usein keittiövälineiden ja ruokatarpeiden esille ottamisen jälkeen sipulin pilkkomisesta. Osa ihmisistä käyttää apuna kodinkoneita, mutta nyt kaivoimme esille ammattilaisen opastuksen, kuinka sipuli pilkotaan veitsellä oikein.

Kokki Jean Pierre poistaa ensin sipulin kannat. Sen jälkeen hän kuorii kasvin ja halkaisee sipulin puoliksi. Pilkkomiseen käytetään terävää kokkiveistä. Sipulin pilkkomisessa tulee seurata kasvin linjoja.

Sipuli pilkotaan siten, että veitsi ei kulje kokonaan kasvin läpi, vaan juuren osa jätetään kiinteäksi. Tämä takaa, että sipulin osat pysyvät toisissaan kiinni pakettina ja kääntämällä sipulin toisin päin, on kuutioiden muodostaminen helpompaa. Lopputuloksena on täydellisesti hienonnettua sipulia.