78-vuotias legenda Giorgio Moroder ensimmäiselle kiertueelleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin historian merkittävimpiin uranuurtajiin lukeutuva italialainen Giorgio Moroder on lähtemässä uransa ensimmäiselle kiertueelle 78-vuotiaana. Neljä vuotta sitten hän yllätti miljoonat faninsa tekemällä paluun 30 vuoden tauon jälkeen ja julkaisemalla levyllisen uutta musiikkia.

Historiallisen ilmoituksen mukaan Moroder lähtee Euroopan kiertueelle, joka toteutuu ensi vuoden puolella, The Guardian uutisoi. Lehden mukaan konserteissa supertähti soittaa levyjä sekä pianoa, vokooderia ja syntetisaattoreita yhdessä liveyhtyeensä ja laulajan kanssa. Moroderin mukaan fanit ovat toivoneet häneltä kiertuetta, ja nyt on aika toteuttaa se.

Giorgio Morder järjestää neljä konserttia, jotka nähdään Birminghamissa, Lontoossa, Glasgow’ssa ja Manchesterissa 1. – 5. huhtikuuta 2019.

Vuonna 2014 Giorgio Moroder julkaisi paluusinglensä 74 Is The New 24, jonka nimi viittasi legendan ikään. Nykyisin jo 78-vuotias konemusiikin supertähti aloitti uransa ollessaan 24 vuotias. Moroder, alunperin Hansjörg Moroder, oli ensimmäisiä musiikintekijöitä, jotka tekivät kappaleita kokonaan koneilla. Hänen luomansa soundi oli merkittävin yksittäinen tekijä 1980-luvulla yleistyneen konemusiikin taustalla.

Discohittien tekijä oli myös Moog-syntetisaattorin pioneereja ja kehitti aikoinaan konemusiikille olennaisen tavan yhdistää syntetisaattori tasaiseen biittiin. Kolme Oscar-palkintoa saaneen Moroderin ensimmäinen megahitti oli vuonna 1975 julkaistu Donna Summerin discoklassikko Love to Love You Baby. Moroderin muita hittejä ovat muun muassa Irene Caran What A Feeling, Berlinin Take My Breath Away, Blondien Call Me ja tuoreimpana Daft Punkin nimikkokappale Giorgio by Moroder.