Selfiet tappavat yhä useammin – jo 259 ihmistä kuollut valokuvan vuoksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Maailmanlaajuinen tutkimus on osoittanut, että lokakuun 2011 ja marraskuun 2017 välillä on kuollut yhteensä 259 ihmistä ottaessaan selfiekuvaa. Kuolleiden keski-ikä on ollut 23 vuotta ja heistä 72,5 prosenttia on ollut miehiä.

Eniten selfiekuolemia on raportoitu Intiassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Pakistanissa. Ihmiset ovat kuolleet hukkumalla, kulkuvälineissä tai pudonneet korkealta. Osa kuvan ottaneista on menehtynyt sähköiskuun. Listalla on myös aseesta ja eläimestä aiheutuneita kuolemia.

Vaarallisille alueille suositellaan selfien ottamiskieltoa. Tällaisia ovat esimerkiksi turistien suosimat vesialueet, vuorten huiput ja korkeat rakennukset. Tutkimukseen ei listattu kuolemia, jotka johtuivat puhelimen käyttämisestä esimerkiksi autolla ajamisen aikana. Listauksessa on ainoastaan englanninkielisillä uutissivustoilla listatut selfiekuolemat, joissa menehtynyt on todistettavasti ottanut itsestään kuvaa juuri ennen kuolemaansa.