Suomen passi maailman neljänneksi paras

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen passi on tunnetusti maailman kärkiluokkaa siinä miten moneen maahan sillä pääsee ilman viisumia. Nyt brittiläinen konsulttiyhtiö Henley & Partners on jälleen selvittänyt maailman maiden passien paremmuuden, ja tuoreimman tilaston mukaan Suomi jatkaa jaetulla neljännellä sijalla.

Ykkösenä on Japani, jonka passilla ovet aukeavat 190 maahan. Määrä kasvoi vuodessa yhdellä maalla. Suomen passilla pääsee selvityksen mukaan 187 eri maahan, mutta Suomen edelle listauksessa on vuodessa ilmestynyt kaksi uutta maata.

Toisena listalla jatkaa Singapore, jonka kanssa viime vuonna toisen sijan jakanut Saksa putosi nyt kolmanneksi. Saksan passilla pääsee 188 maahan ja samalla viivalla ovat myös Ranska ja Etelä-Korea. Suomi löytyy siis sijalta neljä 187 maalla, ja sijan jakavat Suomen kanssa Tanska, Italia, Ruotsi ja Espanja.

Viidennen sijan jakavat Britannia, Itävalta, Luxemburg, Hollanti, Portugali ja USA, joiden passeilla pääsee 186 eri maahan.