Ällöttävälle ruoalle pyhitettiin oma museo!

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka suosikkiannosten tavoin myös ruokainhokit ovat yksilökohtaisia, löytyy maailmalta lukuisia tavanomaista useammin ällötystä herättäviä ruokalajeja. Nyt niille on pyhitetty oma museo.

Ruotsin Malmön Disgusting Food Museum -museossa on esillä 80 monille inhoreaktioita aiheuttavaa erilaista ruokalajia ympäri maailmaa. Museon kokoelmista löytyy muun muassa cazy marzy, juusto joka sisältää eläviä kärpäsen toukkia.

Pohjoismaista ruoka-aineksista mukaan ovat päätynyt ainakin hapansilakka ja islantilainen käymisprosessin läpikäynyt hai, Hakarl. Voimakkaasti lemuaviin ruokalajeihin kuuluvat esimerkiksi kiinalainen haiseva tofu ja pahamaineinen durianhedelmä.

Epämääräiset alkoholijuomat ovat edustettuna museossa peuran, hylkeen ja koiran penistä sisältävän viinin muodossa. Kiinalainen hiiriviini puolestaan näyttää ja todennäköisesti myös maistuu juuri niin ällöttävältä kuin miltä se kuulostaa.

Onpa esille päätynyt myös suomalaisten suosikkituote. Museossa on näytillä mielipiteitä paljon jakavia salmiakkeja, joiden joukossa ovat Halvan salmiakkipastillit.

 

Nine bull penises cut, cleaned and packaged for the Disgusting Food Museum. Good end to the week. #disgustingfood

Publiée par Disgusting Food Museum sur Dimanche 30 septembre 2018