Näin hoidat krapulamorkkiksen – tämä 11-minuuttinen meditointiharjoitus auttaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mindfulness ja meditointi ovat tulleet olennaiseksi osaksi ihmisten mielenterveyden hyvinvointia. Moni julkisuuden henkilö on vannonut meditoinnin nimeen, mikä onkin ollut varmasti yksi vaikuttava tekijä siinä, että mielen hyvinvoinnin ylläpitämisestä on tullut todella trendikästä.

Australialainen meditointiguru Rory Kinsella on sitä mieltä, että meditoinnista on apua myös juhlaillan jälkeiseen krapulaan. Krapula koostuu sekä fyysisestä että henkisestä pahoinvoinnista. Jälkimmäistä moni kutsuukin nimellä krapulamorkkis.

Krapulan jälkeinen katuminen ja häpeän tunne pahentavat omaa oloa entisestään, minkä vuoksi Kinsella onkin tehnyt nyt meditointiharjoituksen, joka on suunnattu nimenomaan krapulamorkkiksen hoitamiseen. Harjoitus kestää noin 11 minuuttia, ja se auttaa mieltä rentoutumaan ja päästämään irti edellisen illan tapahtumista, jotka aiheuttavat negatiivisia tuntemuksia.