Huulet rohtuvat helposti? Käytä oikeanlaista huulirasvaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Huulet voivat rohtua kylmässä viimassa erityisen herkästi. Osa ihmisistä kuorii kuivat huulet ja panee niihin sen jälkeen suojaavan kerroksen huulivoidetta. Todellisuudessa huulten kuoriminen ja suojaaminen ei kannata.

Rohtuneille huulille kannattaa sen sijaan levittää hoitavaa huulivoidetta kuorimisen ja suojaavan voiteen sijaan. Mitä tämä tarkoittaa? Huulivoidetta hankkiessa tulee siis kiinnittää huomiota huulirasvan ainesosiin. Osa huulivoiteista tekee ainoastaan suojaavan kalvon huulille, mutta ne eivät kosteuta pahoin rohtuneita huulia.

Huulten ohuen ihon kuoriminen voi puolestaan tehdä huulista entistäkin kuivemmat uloimman ihokerroksen kuoriuduttua pois. Ihotautilääkäri Dennis Gross suosittelee hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita rohtuneiden huulien hoitoon, PureWow raportoi.