Lokakuussa lähennytään – 3 vinkkiä parempaan parisuhteeseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaamosaika tarkoittaa punaviiniä ja kynttilöitä. Tunnelmallisista illoista kannattaa nauttia kumppanin kanssa ja ottaa kiireisen kesän erillään vietetty aika takaisin. Lokakuussa pysähdytään ja tehdään tilannekatsaus parisuhteelle.

Parisuhdeneuvoja ja avioliittoelämään erikoistunut terapeutti Randi Gunther kertoo Psychology Today -julkaisussa, että parisuhteen ja rakkauselämän hetkittäinen tarkasteleminen ja yhteiselosta huolehtiminen voi ehkäistä ongelmia ja luoda avarakatseisia ratkaisua kinkkisiin tilanteisiin.

Istukaa alas ja keskustelkaa parisuhteesta puolen tunnin ajan. Määritelkää rehellisesti, missä suhteen tilanne menee ja miltä yhteinen tulevaisuus näyttää.

Lisätkää tietoisesti kosketuksia. Kävelkää käsi kädessä ja viettäkää aikaa vierekkäin. Omaksukaa sama rytmi ja menkää yhtä aikaa sänkyyn. Nauttikaa ajasta saman peiton alla. Harrastakaa yhdessä liikuntaa ja suudelkaa halausten kera. Oksitosiini auttaa selviytymään kaamosajasta onnellisempana.

Koska tuuli vihmoo ulkona ja vettä räimii vaakasuorassa, on lokakuussa lupa istua television ääreen leffamaratoneja nauttimaan. Valitkaa elokuvia vuoronperään ja keskustelkaa hetki sen jälkeen juonikuviosta. Elokuvien tapahtumia voi myös verrata omaan elämään ja pohtia, mitä pariskunta itse tekisi kussakin tilanteessa.