Pesetkö kasvosi väärin? Näillä virheillä voi olla karut seuraukset

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni voi ajatella suurimman ihonhoitovirheensä olevan se, että ei pysty vastustamaan mustapäiden ja finnien puristelemista. Suurin synti voi kuitenkin löytyä kaikista yksinkertaisimpana pidetystä toimenpiteestä, nimittäin kasvojen pesusta.

Ihotautilääkäri Whitney Bowe kertoi Women’s Health -sivustolle yleisimmät kasvojen ihon hoitamiseen liittyvät virheet, jotka vaikuttavat negatiivisesti ihon hyvinvointiin.

1. Esipuhdistuksen unohtaminen

Meikkien poistossa yksi puhdistus pelkällä meikinpoistoliinalla ei yleensä riitä. Naisten kannattaa suosia öljypohjaisia puhdistusaineita, joita tulee hieroa ensin kuivilla sormilla kasvojen ihoon. Vasta kun kaikki meikki on sulanut öljyn sekaan ihoa kastellaan, mikä aiheuttaa puhdistusaineen emulsoitumisen. Tämän jälkeen puhdistusaine on valmis huuhdeltavaksi iholta.

2. Käytät väärää puhdistusainetta

Mikäli kasvot tuntuvat tiukoilta puhdistamisen jälkeen, puhdistusaine on liian voimakasta ja se on poistanut ihon pinnalta myös kaiken ihon luonnollisen kosteuden ja öljyn.

3. Ylipeseminen

Kasvojen peseminen yli kaksi kertaa päivässä saa ihon yleensä ärsyyntymään ja lisää näppyjä.

4. Veden väärä lämpötila

Liian kuumalla vedellä peseminen aiheuttaa ihon kuivumista ja liian kylmä vesi puolestaan sulkee ihohuokoset ja estää niiden puhdistumisen. Veden tulee olla sopivan lämmintä eli haaleaa.

5. Liian usein kuoriminen

Kasvojen kuoriminen liian usein voi ärsyttää ihoa, aiheuttaa tulehduksia ja kuivattaa ihoa. Kuorintaa tulisi käyttää vain korkeintaan kaksi kertaa viikossa.