Hyödynnä syyslomaa siivoten – tässä tehtävälista perheelle

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kun yksi puistelee mattoja, voi toinen imuroida ja kolmas pestä lattioita. Kodin siivoamisesta kannattaa tehdä koko perheen voimin suoritettava rutiini, jolloin askareet sujuvat jouhevammin ja tasavertaisemmin. Toisinaan kannattaa tehdä hieman isompi suursiivous.

Joulukauden lähestyessä kon järkevää tehdä tilaa pakastimeen, joten syksy on mitä mainiointa aikaa jääkaapin ja pakastimen sulattamiselle sekä pesemiselle. Samalla voi järjestellä keittiön kaapit kuntoon ja pestä uunin sekä pihalla olevan grillin. Pakkasella ei kannata pestä ikkunoita, joten se on tehtävä viimeistään nyt.

Pyykkivuori on järkevää selättää kunnolla ja siten, että jatkossa pesee likaisia vaatteita sitä mukaan kun niitä kertyy. Pyykinpesuun kuuluu myös vaatteiden kuivaaminen, viikkaaminen ja kaappiin laittaminen. Nyt on myös oiva aika kaivaa talvivaatteet esille ja pestä tai tuulettaa ne pian koittavaa käyttöä varten.