Älä anna kumppanin latistaa – älä hyväksy näitä syytöksiä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuten avioliittolupauksessa sanotaan, rakastavat kumppanit toisiaan niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Jos kumppani saa käytöksellään toisen osapuolen itsetunnon romahtamaan, on jokin pahasti pielessä.

Asioista on pystyttävä puhumaan niiden oikeilla nimillä. Jos kumppani aliarvioi tuntemuksiasi tai mielipiteitäsi, voi hänellä olla jonkinlainen kykenemättömyys asettua asemaasi. Sosiopaattisia piirteitä omaavat ihmiset yrittävät kontrolloida elämääsi, kun taas narsistiset ihmiset haluavat kaiken huomion heihin itseensä.

Persoonallisuushäiriöillä varustetut ihmiset voivat vakuutella, että he eivät halua draamaa elämäänsä. Tämän lauseen turvin he sivuuttavat asiat, joista tulisi voida keskustella avoimesti ja järkevästi. He pitävät turhana ongelmiin puuttumista tai niiden ratkomista. Tällaiset henkilöt sysäävät vastuun aina muiden harteille osoittaen, että heissä itsessään ei ole vikaa. He saattavat myös nimitellä omaa puolisoa loukkaavasti.

Oletko kuullut, että sinua moititaan liian herkkänahkaiseksi tai jopa hulluksi asian takia, joka loukkaa ja suututtaa? On epäreilua syytellä ihmisen käyttäytymistä, joka todennäköisesti johtuu toisen osapuolen käyttäytymisestä. Syntyykö teillä tappelu itse ongelmasta vai siitä, kuinka ongelmaan suhtaudutaan? Narsistit eivät osaa ajatella asioita muiden näkökulmasta.

He saattavat vääristellä tosiasioita ja ymmärtää mieltä painavat ongelmat tahallaan väärin saaden toisen tuntemaan olonsa mitättömältä. Tämä ei ole tervettä, Higher Perspective muistuttaa.