Asiantuntija: Ulkonäköpaineista naisille ikävä seuraus

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Hengitystekniikoihin ja niiden harjoittelemiseen erikoistunut psykologi Belisa Vranich tietää, että naisten voi olla vaikea meditoida tai rentoutua, koska pelkäävät vatsansa pömpöttämistä ja roikkumista. Hän haastaa naiset voimaan hyvin – ilman ulkoisia paineita.

Meditatiivisen hengittämisen perustana on se, että osaa päästää irti ulkoisista tekijöistä kuten siitä, miltä näyttää tai kuulostaa hengittämisharjoitusten aikana. Belisa Vranichin mukaan naisille on iskostettu mielikuvaa, jonka mukaan vyötärön tulee olla kapea. Hengittämisharjoituksissa vatsanseutu kasvaa tai jopa pullottaa, Elite Daily muistuttaa.

Kyseessä on psykologinen seikka, joka estää totaalisen rentoutumisen. Jännitteistä irti päästämällä voi saavuttaa uudenlaista voimaa ja itsetuntoa. Kokeile seuraavalla kerralla myös vatsan rentouttamista ja ilmalla täyttämistä.