Eikä kurpitsan kaiverrus kiinnosta? Ananas on tämän Halloweenin hitti

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Viime jouluna oli trendikästä koristella ananashedelmä joulukuusen koristeilla ja pienillä led-valoilla. Tänä vuonna tropiikin herkullinen hedelmä toimii halloweenin hauskana koristeena kurpitsalyhdyn tavoin.

Mikäli ei halua valmistaa kurpitsapiirakkaa tai -pikkelsiä lyhdyn kaiverruksesta jäljelle jääneistä tähteistä, kannattaa koko lyhdyn materiaali vaihtaa toiseen. Ananas on monen suosikkihedelmä, ja nyt sen muotoa hyödynnetään halloweenin koristelussa. Ananaksen hedelmälihaa voi hyödyntää kaivertamisen jälkeen kylmissä ja lämpimissä ruoissa sekä erilaisissa smoothie- ja mehuvariaatioissa.

Kurpitsalyhty on nimeltään Jack O’Lantern. Irvistävä kurpitsa on saanut nimensä irlantilaisen perimätiedon mukaan Jack-nimiseltä alkoholistilta, joka kiristi Saatanalta lupauksen, ettei hän päätyisi helvettiin. Pahatapaista Jack-juoppoa ei hyväksytty myöhemmin taivaaseenkaan ja hänen sielunsa jäi vaeltamaan maan päälle.

Tällöin Saatana heitti Jackin hengelle helvetistä hiilen, jonka mies pani eväänä olleen nauriin sisään tehden juureksesta lyhdyn. Siitä lähtien Jackin kerrotaan etsineen pysyvää lepopaikkaa juureslyhdyn valossa. Naurislyhty vaihtui Yhdysvalloissa myöhemmin kurpitsaan. Tänä syksynä ananas korvaa kurpitsan.