Maailmanhistorian suurin lottopotti paisui 1,6 miljardiin dollariin – eli 1 600 miljoonaa dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa Veikkauksen oman lottovoitot ovat tunnetusti olleet pelkkiä kahvirahoja verrattuna ulkomaisiin jättivoittoihin, ja kerroimme viime viikolla kuinka lottopottien maailmanennätys rikottiin näyttävästi Yhdysvalloissa. Päävoitto ylitti nimittäin miljardin dollarin rajapyykin.

The Mega Millions -lottoarvonnan kierroksella ei kuitenkaan löytynyt yhtään täysosumaa, mikä nosti lottopotin taas uuteen maailmanennätykseen. Nyt päävoittona on 1,6 miljardia, eli 1.600 miljoonaa dollaria. Yhdysvalloissa ennätyspotit ovat saaneet ihmiset rynnimään pelipisteisiin ja pohtimaan mitä juuri he tekisivät rahalla, jota olisi mahdoton kuluttaa loppuun tavanomaisin toimin.

Tämän kokoluokan jättipoteissa voittajalla on usein vapaus valita haluaako hän täyden summan vuosien ja vuosikymmenten varrella hiljalleen vai haluaako hän kenties kertamaksuun selvästi pienemmän voittosumman. 1,6 miljardista voittaja saisi kertamaksuna tililleen 904 miljoonaa dollaria.