Sarvisoitin luo fantasiamaailmaa äänellään – tätä voisi kuunnella joka ilta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiskunta on valmistanut puhallinsoittimia lähes kaikista käytössä olevista materiaaleista. Huiluja on ollut jo kivikaudella ja vanhoissa korkeakulttuureissa ympäri maailmaa. Soittimeksi on kelvannut jopa eläimen sarvi.

Sopraano sarvisoitin muodostaa äänimaailman, joka on kuin suoraan Hobittien Kontulasta, Taru Sormusten Herrasta -maailmasta. LiveFails-kanavalla julkaistu Youtube-video esittelee lyhyen katkelman sarvisoittimella musisoimisesta. Riittävätköhän ala-asteen nokkahuilutunnit soittimen soittamiseen?

Sarvisoittimet korvattiin sittemmin savesta valmistetuilla versioilla, joita kutsuttiin okariinoiksi. Se on 12.000 vuotta vanhan astiahuilun edistyneempi versio. Kukkopilli on soittimen yksinkertaisimpia versioita.