Odottamaton tilanne! Natsien hävittäjälentokone putosi moottoritielle ja syttyi tuleen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Harva osaisi odottaa todistavansa tilannetta jossa toisen maailmansodan aikainen lentokone putoaa aivan nenän eteen. Näin kuitenkin vaikutti käyneen taannoin Kaliforniassa.

Natsisaksan aikaiselta hävittäjältä näyttänyt lentokone teki pakkolaskun keskelle kiireistä moottoritietä Agoura Hillsissä. Lentäjä onnistui kuitenkin väistämään tiellä olleet autot eikä kukaan loukkaantunut.

ABC-uutissivuston mukaan kyseessä ei ollut aito toisen maailmansodan aikainen saksalaishävittäjä. Sen sijaan se oli amerikkalainen AT-6 -kone, joka oli maalattu tuon ajan Saksan ilmavoimien hävittäjien tyyliin.

Koneen maastoväritys oli samanlainen kuin Luftwaffen vastaavissa ja sen siivissä oli natsisaksan lentokoneissa käytetty balkenkreuz-symboli. Lentokoneen omisti historiallisia lentonäytöksiä järjestävä voittoa tavoittelematon järkestö.