Ovela Spotify-huijaus leviää – älä mene tähän lankaan!

Digi · Tim Isokivi

iPhone-käyttäjä varoitetaan tuoreesta sähköpostitse leviävästä huijauksesta. Siinä tietoja yritetään kalastella viestillä, jonka väitetään olevan peräisin suoratoistopalvelu Spotifyltä.

Sähköpostiviesti on naamioitu ostovahvistukseksi, jonka mukaan käyttäjä olisi ostanut vuoden Spotify Premium -jäsenyyden 150 dollarilla. Mukana on linkki, jonka takaa väitetään löytyvän ostotapahtuman tiedot.

Linkki johdattaa Applen logoilla varustetulle sivulle, jossa kehotetaan syöttämään Apple ID -tunniste ja salasana. Pahaa-aavistamattoman uhrin tunnukset päätyvät huijareille joilla on nyt pääsy muun muassa hänen Apple Pay -maksuominaisuuksiin ja henkilökohtaisiin kuviin.

Tieto huijauksesta levisi Reddit-sivuston kautta. Metro-lehden mukaan Spotify on vahvistanut kyseessä olevan tietojenkalasteluun tähtäävä huijausviesti virallisen Spotify-sähköpostin sijaan.