Ilmavoimat julkaisi silmiähiveleviä kuvia Trident Juncture 18 -harjoituksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen ilmavoimat on ollut viime aikoina aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, jossa se on julkaissut upeita kuvia toiminnastaan. Nyt ilmavoimat on esitellyt kansainvälistä toimintaa Rovaniemellä Trident Juncture 18 -harjoituksessa. Upeat kuvat on ikuistanut Ilmavoimien Minna Pyykönen.

– Ilmavoimat osallistuu harjoitukseen kahdella lento-osastolla, jotka tukeutuvat Rovaniemelle ja Norjan Örlantiin. Hävittäjät lentävät Rovaniemeltä arkisin kello 9.00-22.00 välisenä aikana, Ilmavoimat kirjoitti kuvien yhteydessä.

– Ilmatankkauskoneiden lentotoimintaa on myös lauantaisin. Aamupäivän lentokierros lennetään Pohjois-Suomen yllä. Iltapäivän ja illan kierrokset lennetään pääasiassa Norjan ja Ruotsin ilmatilassa.

Kuvissa nähdään muun muassa Belgian ilmavoimien F-16 Fighting Falcon -monitoimihävittäjä nousemassa Rovaniemen lentokentältä sekä Yhdysvaltain Euroopan ilmavoimien 100. ilmatankkauslennoston KC-135 Stratotanker laskeutumassa Rovaniemelle.