Salaiset vatsan turvottajat – nämä saavat olosi tukalaksi

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Litteän vatsan haluavat tietävät yleensä sen, että heidän tulee syödä terveellisesti. Rasvaiset ruoat saavat vatsan tuntumaan turvonneelta, minkä vuoksi turvotusta laskiessaan tulisikin muistaa jättää ruokavaliosta ensimmäisenä pois esimerkiksi perunalastut, juusto ja öljyiset salaatinkastikkeet.

Järjellä pystyy helposti päättelemään, että epäterveelliset, rasvaiset ja sokeriset herkut eivät tee hyvää vatsalle. On kuitenkin käynyt ilmi, että myös useat terveelliset ruoat ja virvoitusjuomat saavat vatsan turpoamaan.

Women’s Health -sivusto paljasti yhdeksän ruokaa ja juomaa, jotka turvottavat joko kuljettamalla suolistoon ilmaa tai saamalla suoliston reagoimaan niin, että ilmaa syntyy suolistoon esimerkiksi ruoan huonon sulamiskyvyn vuoksi.

1. Sokeriton purukumi

2. Kivennäisvesi

3. Valkosipuli

4. Popkorni

5. Isot salaattiannokset

6. Kahvi

7. Pavut

8. Maito

9. Olut