Spotifyltä kädenojennus tulokkaille – jokainen voi tarjota musiikkiaan soittolistoille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoratoistopalvelu Spotify tarjoaa aloitteleville ja vähemmän tunnetuille artisteille mahdollisuutta kuuluvuuteen. Pian kenellä tahansa on mahdollisuus tarjota musiikkia palvelun virallisille soittolistoille.

Uuden ominaisuuden ansiosta artistit ja levy-yhtiöt voivat lähettää kappaleitaan soittolistojen luojien kuultavaksi. Mikäli musiikki on päättävien tahojen mieleen, voi se päätyä parhaimmillaan miljoonien kuuntelemille listoille.

Ominaisuuden ensimmäinen beta-versio aloitettiin jo heinäkuussa. Sittemmin yli 67 000 artistia ja levy-yhtiötä on tarjonnut soittolistoille musiikkia. Techcrunch-sivuston mukaan yli 10 000 artistin musiikkia on päätynyt niille.

Ominaisuus on jo vaikuttanut joidenkin artistien suosioon. Esimerkiksi Gustavo Bertonin Be Here No -kappaleen kuukausittaiset toistot kohosivat seitsemästä tuhannesta aina 617 tuhanteen sen jälkeen, kun kappale päätyi Acoustic Morning ja Fresh Folk -listoille.