Katolilaiselta kirkolta Pokemon Go -tyylinen pelin – kerää pyhimyksiä!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Katolinen kirkko on päättänyt haastaa Nintendon heidän omassa pelissään. Katolilainen evankelinen ryhmä Fundacion Ramon Pane on julkaissut Pokemon Go -tyylisen mobiilisovelluksen.

Follow JC Go -pelissä tavoitteena on kerätä Pokemonien sijaan pyhimyksiä ja Raamatun hahmoja. Pelaajien täytyy myös vastata uskonnollisiin triviakysymyksiin ja heitä kehotetaan rukoilemaan kirkkojen läheisyydessä.

Mobiilipeli julkaistiin iOS ja Android -laitteille espanjaksi 19. lokakuuta. Se tullaan BBC:n mukaan julkaisemaan myös englanniksi ja portugaliksi. Vaikka Vatikaani ei ole virallisesti pelin takana, on paavi Franciscusin kerrottu lukeutuvan sen faneihin.

– Franciscus ei piittaa erityisesti teknologiasta. Hän oli kuitenkin innoissaan ja ymmärsi mitä yritämme tehdä: Yhdistää tekniikan ja evankelioinnin, Fundacion Ramon Panen toiminnanjohtaja Ricardo Grzona kuvaili.