Poliisikoirien vartalokamerat voivat pelastaa henkiä – otetaan laajempaan käyttöön

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viranomaisten työvaatteisiin on kiinnitetty vartalokameroita, niin sanottuja BodyCameja, joiden avulla voidaan tallentaa työtehtävissä olevien henkilöiden kohtaamia tapahtumia. Haalarikameroita on ollut käytössä kokeilumielessä myös Suomessa, mutta ne ovat yleisimpiä Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa.

Nyt vartalokameroita ollaan asentamassa myös neljällä jalalla varustettujen viranomaisten iholle. Yhdysvaltojen Portlandissa testataan poliisikoirille asennettavia kameroita. Kameroiden avulla viranomaiset voivat nähdä reaaliaikaisesti tapahtumia koiran näkökulmasta. Yksi poliisikoiran vartalokamera kustantaa noin 20.000 dollaria, Associated Press uutisoi.

Poliisiammattikorkeakoulun mukaan Suomen poliisilla on noin 260 poliisikoiraa, jotka koulutetaan yleensä monikäyttöisiksi. Koirat ovat vapaa-ajalla tavallisia lemmikkieläimiä, mutta kulkevat ohjaajansa mukana yhdessä töissä. Poliisikoirat jäävät eläkkeelle yleensä 10 vuoden iässä.