7 vinkkiä – näin selviydyt lentokentällä nopeammin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ammattikseen matkustava Ciara Johnson tietää, että myöhästymiset, jonottamiset ja suunnitelmien muuttumiset kuuluvat lentomatkustamiseen. Hän on kuitenkin vuosien matkustelun jälkeen omaksunut asioita, jotka tekevät lentokentällä liikkumisesta ja asioimisesta sujuvampaa.

Lentokentillä voi kulkea jouhevammin ilman ruumaan meneviä matkalaukkuja. Pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa matkustaminen säästää matkalaukkurumbalta ja nopeuttaa kulkemista. Jos kuitenkin matkustaa isomman laukun kanssa, on kapsäkki järkevää punnita etukäteen yllätyskulujen minimoimiseksi.

Lennoille on hyvä tehdä mahdollisimman paljon asioita etukäteen nettipalveluissa, kuten check-in, paikkavaraus ja ateriatilaus. Lentoliput on järkevää säilyttää älypuhelimella sähköisessä muodossa. Valmistaudu tarkastuksiin hyvissä ajoin, varmista säännöt ja ota matka-asiakirjat valmiiksi, Johnson vinkkaa matkustajille Elite Daily -sivustolla.