Hollantilaiskaupungissa kävellään kuin Monty Pythonissa – Silly Walk -suojatiestä pysyvä maamerkki

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monty Pythonin televisiosarja ja elokuvat niittävät edelleenkin suosiota, ja ne ovat saaneet kulttimaineen absurdilla huumorillaan. Monty Pythonissa nähtiin myös legendaarinen sketsi nimeltään The Ministry of the Silly Walks.

Jaksossa nähdyt hauskat kävelytyylit ovat naurattaneet ihmisiä jo vuodesta 1970. Nyt hollantilaisessa Spijkenissen kaupungissa on päätetty pyhittää kokonainen suojatie Silly Walks -sketsille. Idea kumpusi taannoin katutaiteilijan toteuttamasta pilasta, mutta kaupunkiin haluttiin pysyvä hassujen kävelytyylien suojatie.

Spijkenissenin Silly Walk -suojatie perustettiin kaupungintalon edustalle, BBC uutisoi. Tempaus osoittaa, että elämä ei saa olla turhan vakavamielistä. Ihmiset kulkevat suojatien yli hyväntuulisina hymyillen ja pilke silmäkulmassa hassusti kävellen.