Meditaatiopanta auttaa rentoutumaan oikein – tarkkailee aivotoimintaa sessioiden ajan

Digi · Terhi Piiroinen

Muse on nykyteknologiaa hyödyntävä meditaatioavustaja, joka pannaan pään ympärille rauhoittumisen tai rentoutumisen ajaksi. Panta tarkkailee käyttäjänsä aivotoimintaa ja luo paremmat edellytykset meditaatioharjoittelussa onnistumiseen.

Muse asennetaan otsalle siten, että sen ulokkeet kulkeutuvat korvien taakse. Panta mittaa aivotoimintaa. Se toimii yhteistyössä puhelimelle asennettavan sovelluksen avulla, jossa hyödynnetään pannan mittauksia ja omia asetuksia.

Panta peilaa käyttäjänsä mielialoja, kun hermostuneena hän kuulee myrskyn ääniä ja rauhoittuessaan rantaveden liplatusta tai lintujen laulua. Käyttäjä voi seurata edistymistään sovelluksessa diagrammien ja pisteiden avulla.