Varas rysän päältä kiinni – asukas narautti reaaliajassa kameroiden avulla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Teksasissa asuva nainen oli saanut kesken lounastunnin ilmoituksen puhelimeensa kotiovelleen asentamastaan valvontakamerajärjestelmästä. Hän näki videolla naisen, joka oli aikeissa varastaa hänen pakettinsa.

Puhelimeen ilmoituksen kutsumattomista vieraista saanut nainen ajatteli, että tuulen heiluttamat puut olivat laukaisseet taltioinnin päälle. Hän kuitenkin huomasi vieraan naisen hääräävän hänelle saapuneiden pakettien kimpussa kantaen niitä autoonsa. Talon omistaja päätti puuttua asiaan kotinsa valvontajärjestelmän välityksellä.

Hän kysyi, mitä nainen teki. Selkeästi hämmentynyt varas väitti olleensa väärässä talossa, koska luuli ottaneensa Debra-nimisen henkilön paketteja. Talon omistaja teki tapauksesta ilmoituksen poliisille ja toimitti videon eteenpäin. Kyseisen henkilön toiminta oli viranomaisille tuttua entuudestaan ja tiesivät hänet ammattivarkaaksi. Pahvilaatikoissa oli ollut kissanhiekkaa.