Matkustajat eivät tehneet tilaa pyörätuolille – bussikuski heitti kaikki ulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tahdikas käytös kuuluu olennaisena osana hyviin käytöstapoihin, ja erityisesti vammaisille, raskaana oleville ja vanhuksille tulee antaa tilaa esimerkiksi linja-autossa. Näin ei kuitenkaan tapahtunut Ranskassa, vaikka linja-auton kuljettaja pyysi matkustajia tekemään tilaa pyörätuolille.

Pyörätuolilla liikkuva Francois Le Berre yritti päästä kotikulmilleen matkalla olleen bussin kyytiin, mutta turhaan. Ranskalaisissa linja-autoissa on paikat kahdelle pyörätuolille, mutta niihin päästäkseen muiden matkustajien täytyy tehdä tilaa. Kuljettajan pyynnöt kaikuivat kuuroille korville, kunnes hän sai tarpeekseen ja vaati jokaista matkustajaa poistumaan bussista.

Kun jokainen matkustaja oli poistunut bussista, kuljettaja otti Le Berren sisään ja jatkoi matkaa vain hän kyydissään. Muita matkustajia hän kehotti odottamaan seuraavaa bussia. Tapaus paljastui, kun Francois Le Berre kertoi siitä ystävilleen, jotka levittivät tiedon sosiaaliseen mediaan. Päivityksestä tuli nopeasti hitti, ja esteettömyyden puolustajat ovat ylistäneet tapauksen bussikuskin toimintaa esimerkilliseksi.