Mielipide: Isät! Näyttäkää tyttärille mallia miten naisia kohdellaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pian koittava isänpäivä nostaa taas vanhemmuuden ja miesten roolin keskustelujen keskiöön. Isien ja tyttärien suhde on usein ainutlaatuinen ja on sanottu, että tyttölapsen syntymä muuttaa miestä ja hänen käsitystää naisiin liittyen. Isin prinsessasta tulee silmäterä.

Miehet voivat kuvitella, että minkälaisen poikaystävän he haluaisivat omalle tyttärelleen tulevaisuudessa. Minkälaisia ominaisuuksia heidän tulevaisuuden aviomiehellään tulisi olla? Entä miten he haluaisivat miesten kohtelevan heidän tyttäriään? Sen jälkeen isät voivat katsoa peiliin.

Isät voivat käyttää oman olemuksensa ja käyttäytymisensä mallina aviomiesmateriaalia, jonka he haluaisivat omalle tyttärelleen. Kohtelevatko he vaimoaan ja lastensa äitiä yhtä ihanteellisesti? Kannattaa muistaa, että kaikki naiset ovat jonkun miehen tyttäriä. Isänpäivää juhlitaan ensi viikon sunnuntaina 11.11.