Saatko liian vähän kuitua? Lisää nämä 12 raaka-ainetta ruokavalioosi

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suuri osa ihmisistä saa kuitua ruokavaliostaan liian vähän. Kuitupitoista ruokavaliota suositellaan kuitenkin sen terveydellisyyden vuoksi kaikille. Yleinen syy liian vähäiseen kuidun saamiseen on nykyään hiilihydraattien rajoittaminen ruokavaliossa, mikä on yleistyvä trendi etenkin laihduttajien keskuudessa.

Kuitu sisältää paljon kivennäisaineita, vitamiineja ja flavonoideja. Kuitupitoinen ruoka alentaa muun muassa veren kolesterolipitoisuutta, voi ehkäistä diabetesta, edistää vatsan toimintaa ja se parantaa myös sydämen terveyttä. Tämän vuoksi kuitua olisikin hyvä lisätä ruokavalioon. Kuitupitoinen ruoka pitää vatsan myös Men’s Health -sivuston mukaan kylläisenä pidempään.

Jos joudut toisinaan pohtimaan, saatko ruoastasi tarpeeksi kuitua, vastaus on luultavasti ei. Lisää siinä tapauksessa omalle lautasellesi päivittäin kuitupitoisia ruokia, joita ovat muun muassa mustapavut, vadelmat, chia-siemenet, parsakaali, bataatti, omena, avokado, kvinoa, linssit, artisokka, kaurapuuro ja täysjyväleipä.