13 ihmistä tappanut tiikeri surmattiin – Calvin Kleinin hajuvesi houkutteli esiin

Ohhoh! · Stara.fi

Intiassa 13 ihmistä tappanut tiikeri on viimein saatu surmattua. Aluetta kauhun vallassa jo pitkään pitänyt tiikeri saatiin kiinni pitkän etsimisen jälkeen. Maharashtran alueen paikallisten viranomaisten mukaan eläin saatiin houkuteltua lopulta ansaan hyvin erikoisella keinolla.

Tiikeriä etsittiin kuukauden ajan 150 ihmisen voimin myös ilmasta käsin infrapunakameroilla. T1-nimen saanut naarasleijona sai ensin osuman tainnutusnuolesta, mutta yritti vielä sen jälkeen hyökätä metsänvartijan kimppuun. Silloin eläin jouduttuun ampumaan kiväärillä. Henkensä puolesta pelänneet paikalliset ovat riemuinneet tappajatiikerin kuolemasta, mutta muualla sitä on nimitetty epäeettiseksi.

Kansainvälisiin otsikoihin tapaus nousi kuitenkin hieman muista syistä kuin tiikerin surmaamisen takia. Sen houkuttelemiseen käytettiin nimittäin lopulta onnistuneessa operaatiossa Calvin Kleinin suosittua Obsession For Men -hajuvettä, The New York Times ja The Indian Times uutisoivat.

Ilmeisesti kansainvälisesti suosittu hajuvesi sai tiikerin astumaan piilopaikastaan metsänvartijoiden eteen. Asiantuntijoiden mukaan hajuveden sisältämä myskin tuoksuinen ikivanha hajuste sivetoni vetosi myös tiikeriin, joka tuli metsästä pyörimään hajun päälle.