Avaruuteen laukaistu Tesla ohittanut jo Marsin – nyt kiertoratansa kaukaisemmassa osassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teslan perustaja Elon Muskin perustama SpaceX-yhtiö lähetti eilen illalla Suomen aikaa avaruuteen Tesla Roadster -henkilöauton, kun se testasi yhtiön rakentaman maailman tämän hetken suurimman raketin toimintaa. Operaatio sujui upeasti, ja parhaillaan henkilöauto kiitää avaruudessa.

Nyt SpaceX on ilmoittanut Twitterissä, että Tesla Roadster on kiertoratansa kaukaisemmassa osassa ja alkaa siis hiljalleen lähestyä maapalloa. Teslan valtava kiertorata leikkaa Marsin kiertoradan, ja taannoin se ehti jo ohittaa Punaisen planeetan, Space.com uutisoi.

Teslan perustaja Elon Musk päätti lähettää Tesla Roadster -sähköurheiluauton avaruuteen esitelläkseen SpaceX-yhtiönsä rakettien luomia uudenlaisia mahdollisuuksia. Raketit kykenevät nimittäin laskeutumaan takaisin maapallolle avaruusmatkan jälkeen. Teslan kuljettajan paikalla istuu nukke, joka kuuntelee David Bowien Space Oddity -hittiä niin pitkään kuin autossa riittää akkua.

SpaceX
SpaceX, Teslan kiertorata avaruudessa